LED TRAK NEON FLEX IP68 DC24V 6.5W/m (cena / m) + možnost izbire barv

22.50

Tip LED traku: NEON FLEX

Širina: 8mm

Dolžina traku: 10 metrov v kolutu – možnost rezanja na 1m

Moč v W / m:  6.5W na tekoči meter

Napetost delovanja: DC 24V

Tok: 2.7A / 10m

Svetilnost: 260lm na tekoči meter

Barva svetlobe: toplo bela 3000K ali nevtralno bela 4000K, zelena, rdeča, modra, rumena

Rezanje pri montaži: vsakih 5cm

Stopnja zaščite: IP68

Garancija: 2 leti

Cena je za 1m

Primeren napajalnik za 10m: https://lumin.si/izdelek/napajalnik-za-led-trak-dc-24v-75w-3-15a-ip20/  ali https://lumin.si/izdelek/napajalnik-za-led-trak-dc-24v-78w-3-25a-ip44/

!!NAPAJALNIK NI PRIMEREN ZA POTOPITEV VODO!!

Počisti

Opis

LED trak NEON FLEX, ne le, da je lahko izpostavljen direktnemu dežju ali snegu, temveč je lahko trajno vgrajen pod sladko vodo. LED trak NEON FLEX je zelo vsestranski zaradi možnosti zvijanja v vse smeri, ter ga tako lahko uporabite tudi za napise na oglasnih tablah. Izdelan je iz trpežnih in UV obstojnih materijalov. LED trak NEON FLEX oddaja homogeno svetlobo po svoji ceotni dolžini.

Obrazložitev pojmov iz naslova:

LED trak NEON FLEX: LED trak je zalit z zelo odpornim silikonom, obstojnim na UV žarčenje

DC24V: je napetost na katero deluje LED trak in na ta podatek moramo biti pozorni, ko izbiramo pravi napajalnik

6.5W/m: opisuje moč LED traku na tekoči meter

IP68: stopnja zaščite IP68 pomeni, da je lahko LED trak NEON FLEX trajno nameščen tudi pod vodo (samo sladko vodo)

KAKO PRAVILNO IZBRATI PRAVI NAPAJALNIK:

Uporabimo podatke, ki so dostopni v opisu izdelka.  Moč v W/tekoči meter – pomnožimo s številom metrov LED traku, ki ga bomo uporabili za montažo in dodamo 10% – 20%. PRIMER: imamo LED trak z močjo 10W/tekoči meter in za montažo ga bomo porabili 5 metrov. 10W x 5 metrov = 50W in nato dodamo še 10% – 20%, kar znese, v primeru dodanih 20%, 60W. Napajalnik mora imeti nazivno moč 10% – 20% višjo, ne sme pa imeti manjše nazivne moči.

FORMULA: W/tekoči meter x število metrov = moč napajalnika v W

Kako pravilno izračunamo potreben tok (A – amper), ki ga potrebujemo pri napajanju LED traku? Moč v W – wattih na tekoči meter pomnožimo s številom metrov LED traku, ki ga želimo montirati in nato delimo z napetostjo led traku (DC 12V ali DC 24V). PRIMER: imamo 5 metrov led traku z močjo 10W na meter. Pomnožimo 10W x 5m in dobimo številko 50, ki jo delimo z napetostjo. 50÷ DC 24 = 2,1A. Potrebovali bomo vsaj 2,1A tok, da bo led trak deloval v optimalnih pogojih.

Povzetek pri izbiri napajalnika: za 5 metrov LED traku z močjo 10W, ki deluje na DC 24V, bomo potrebovali napajalnik z močjo 50W, tok 2,1A in napetostjo 24V oz. najboljši približek pri moči in toku. NE POZABIMO PRIŠTETI 10% – 20% NA MOČ V WATTIH (ponavadi se bo tudi tok A dvigal vzporedno z močjo v W).

FORMULA: W/tekoči meter x število metrov ÷ napetost DC = tok A

IP20: pomeni stopnjo zaščite pred vodo in drobnimi delci kot so mrčes, prah… Številka od IP20 se pravilno bere kot IP 2 in 0, ne pa kot enotna številka 20, čeprav smo žargonsko tako navajeni in tudi ni nič narobe dokler le vemo kaj to pomeni. Tabelo stopenj IP zaščit si lahko ogledate med prispevki na naši spletni strani. https://lumin.si/razlaga-ip-zascite/

Za več info nas lahko kontaktirate preko povezave: https://lumin.si/kontakt/

Prijavi se na novice in bodi obveščen o novostih in popustih

Ocene uporabnikov

0