LED trak COB 280 DC 24V 10W/m IP20

55.00

Tip LED traku: COB 280

Širina: 8mm

Dolžina traku: 5 metrov v kolutu

Moč v W / m: 10W na tekoči meter

Napetost delovanja: DC 24V

Število LED diod na tekoči meter: 280 COB

Tok: 2A

Svetilnost: 800lm na tekoči meter

Barva svetlobe: toplo bela 3000K ali nevtralno bela 4000K ali hladno bela 6000K

Stopnja zaščite: IP20

Garancija: 2 leti

Cena je za kolut 5 metrov

Primeren napajalnik: https://lumin.si/izdelek/napajalnik-za-led-trak-dc-24v-60w-2-5a-ip20/

čas dostave

Počisti

Opis

LED TRAK COB???

Kaj je pravzaprav LED trak COB??? Največkrat, ko slišimo kratico COB, se nam utrne misel, da je to “močnejša ledica.” Kar je načeloma res, ampak zakaj???

Čeprav imamo COB svetila raznih oblik, bomo tu osredotočeni na LED trak COB, princip je pa enak tudi pri ostalih svetilih.

Kratica COB je okrajšava za “Chip On Board,” kar v prevodu pomeni, da so svetilne diode montirane na površino traku. Ampak saj ima tudi “navaden” SMD led trak svetilne diode montirane na površino. Kaj je potem razlika?

LED trak COB se od ostalih led trakov razlikuje v 2 bistvenih stvareh.

1. LED trak COB ima, v veliki večini primerov, na površini traku montiranih več svetilnih diod, kot ostali, kar se odraža na večji svetilnosti svetila. Koliko svetilnih diod je na traku pa pove številka napisana v naslovu ali v opisu izdelka.

Primer: LED trak COB 512, bo imel na površini montiranih 512 manjših svetilnih diod na tekoči meter, če je številka 421 pa pač 421 svetilnih diod na tekoči meter itn.

2. LED trak COB ima preko svetilnih diod prevlečen kvaliteten difuzor, ki zagotavlja enakomerno oz. homogeno svetlobo po celotni dolžini LED traku ter tako izničite tudi najmanjšo možnost senc med posameznimi diodami.

Ta rumena zadeva na traku je difuzor:

LED TRAK COB

led trak cob

ZA KAJ UPORABITI LED TRAK COB???

LED trak COB je načeloma uporaben povsod, kjer si zamislite in kjer želite imeti čiste linije svetlobe brez vmesnih senc. Glede na moč posameznih LED trakov se odločate med ambientno svetlobo ali funkcionalno svetlobo.

Za vodilo lahko uporabite da je svetilnost do cca 300lm / tekoči meter uporabna za ambientno svetlobo, kar je pa več pa lahko že smatrate za funkcionalno svetlobo.

Vedno pa imejte v mislih, da je stil svetlobe (ambientna ali funkcionalna) v močni povezavi z lokacijo montaže in da prej omenjeno vodilo ni tako ostro razmejeno.

Več o svetilnosti in kako izračunati za sebe potrebno svetlobo si lahko preberete tukaj.

Kljub temu, da so k vsakemu LED traku v naši spletni trgovini že predlagani pravi napajalniki za LED trakove, si lahko razširite obzorje s prebiranjem bloga o napajalnikih za LED trakove tukaj.

Pa še nekaj dodatnih nasvetov za lažjo odločitev kateri LED trak si izberete najdete tukaj.

Prijavi se na novice in bodi obveščen o novostih in popustih

Ocene uporabnikov

0